BeeOnline
Janáčkovo nábřeží 86/7
150 00 Praha 5
+420 257 225 310
(remove XX) studio XX @beeonline XX .cz


Medové víno

Medové víno vzniká kvašením lesního medu za použití speciálních kvasinek bez přídavku cukru. Při výrobě se nepoužívá tepelné úpravy a tím je zaručeno zachování významných látek včelího medu. Neosahuje žádné konzervační látky, barviva a příchutě. Případný sediment je přirozenou vlastností. Není dokyselována ani doslazována a proto je každé kvašení (šarže) originální chuti, která je závislá především na druhu použitého medu. Medové víno je vyráběno podle původní receptury. Toto medové víno je vyrobeno z lesního medu. Složení:voda, med. Obsah alkoholu min. 11%

Léčivé účinky
Při posouzení vlivu na lidský organismus, musíme vycházet z toho, že medovina je alkoholický nápoj a má přibližně stejný obsah alkoholu jako hroznové víno.
Tedy platí: že pozitivní vliv medoviny se dostaví jen pokud budeme medovinu konzumovat v přiměřeném množství (optimum je cca 1 dcl/den).
Alkohol přijímaný v  malých množstvích:
povzbuzuje látkovou přeměny, podporuje prokrvení a zvyšuje tvorbu HDL (dobrý cholesterol)

Medovina působí též pozitivně na náš imunitní systém. Je to dáno tím, že v této medovině, která byla připravena studenou cestou, se zachovaly téměř všechny látky obsažené v medu mimo bílkovin. V sekci parametry se můžete dočíst, kolik která šarže obsahuje glukózy, fruktózy a dalších parametrů.

Dále obsahuje:

•    Invertní cukry (glukóza, fruktóza, sacharóza)

•    Dextriny - 2-12 %

•    Oligosacharidy (laktóza, maltóza, erlóza, …)

•    Enzymy (invertáza, kataláza, ...) 

•    Ihibin - má antibakteriální účinek

•    Vitamíny - A, B, B1, B2, B6, B12, C, D, H, K, E, P

•    Koloidy

•    Minerální látky

•    Aromatické látky

•    Organické kyseliny

•    Aminokyseliny

•    Hormonální látk